Kuka Meri Parkkinen?

Toimittajana mielenkiintoni herättävät kulttuuriset muutokset ja ilmiöt sekä niiden syyt; erilaiset elämäntyylit niin Suomessa kuin maailmalla sekä taide monissa muodoissaan.

Olen kirjoittanut muun muassa tekstiilijätteestä, ryijyistä, cozy crime -tyylistä kirjallisuudessa, sukupuoleen ja etnisyyteen liittyvistä tasa-arvokysymyksistä sekä teatteri-improvisaatiosta.

Kirjoittaen haluan ymmärtää maailmaa sekä järjestää tietoa helposti nautittavaan muotoon. Koen onnistuvani esimerkiksi silloin, kun kirjoitan tieteestä helposti lähestyttävästi ja innostavasti. Tai kun saan lukijan tai kuuntelijan liikuttumaan, oivaltamaan tai nauramaan työn tulokseni äärellä.

Esikoiskirjani Stella Polariksen tarina – ja sen merkityksestä suomalaiselle improvisaatiolle (broholmen13) sai alkunsa puhtaasta uteliasuudesta: mitä ammattimainen esittävä improvisaatio on ja miten se on Stella Polariksen tuomana saapunut Suomeen 30 vuotta sitten? Kirjan julkistus syyskuussa 2020 oli osa Stella Polariksen juhlavuoden tapahtumia.

Olen koulutukseltani sosiaali- ja kulttuuriantropologiaan suuntautunut valtiotieteiden maisteri.

The National Museum of Modern and Contemporary Art, Etelä-Korean Soulissa.

OTA YHTEYTTÄ

meri.j.parkkinen@gmail.com

Ottamalla yhteyttä hyväksyt tietosuojaselosteen mukaisen tietojen käsittelyn.

%d bloggaajaa tykkää tästä: