Kuka Meri Parkkinen?

Toimittajana mielenkiintoni herättävät kulttuuriset muutokset ja ilmiöt sekä niiden syyt; erilaiset elämäntyylit niin Suomessa kuin maailmalla sekä taide monissa muodoissaan.

Olen kirjoittanut muun muassa sukupuolten välisestä tasa-arvosta, kulttuurisista tavoista osoittaa rakkautta, kilpailullisesta tietokonepelaamisesta sekä teatteri-improvisaatiosta.

Kirjoittaen haluan ymmärtää maailmaa sekä järjestää tietoa helposti nautittavaan muotoon. Koen onnistuvani esimerkiksi silloin, kun kirjoitan tieteestä helposti lähestyttävästi ja innostavasti. Tai kun saan lukijan tai kuuntelijan liikuttumaan, oivaltamaan tai nauramaan teokseni äärellä. Olen koulutukseltani sosiaali- ja kulttuuriantropologiaan suuntautunut valtiotieteiden maisteri.

Esikoiskirjani Stella Polariksen tarina – ja sen merkityksestä suomalaiselle improvisaatiolle sai alkunsa puhtaasta uteliasuudesta: mitä ammattimainen esittävä improvisaatio on ja miten se on Stella Polariksen tuomana saapunut Suomeen 30 vuotta sitten? Oli ilo ja kunnia, kun Stella Polaris otti kirjan osaksi juhlavuottaan. Kirja julkaistiin broholmen13:sta kustantamana syyskuussa 2020.

Kirjoittaminen on lukemista. Toimittaminen on tiedon etsimistä. Kuva: Meri Parkkinen
The National Museum of Modern and Contemporary Art, Etelä-Korean Soulissa. Kuva: Meri Parkkinen

OTA YHTEYTTÄ

meri.j.parkkinen@gmail.com

Ottamalla yhteyttä hyväksyt tietosuojaselosteen mukaisen tietojen käsittelyn.

%d bloggaajaa tykkää tästä: